OM ORKESTERN

Världens o-mossigaste orkester

Skallsjö Sommarorkester består av en grupp unga musiker som tycker den klassiska musiken har fått ett rykte den inte förtjänar. Vårt mål är att visa världen hur roligt det kan vara. Glöm gamla seder och traditioner, behåll kärna – det som gör att vi alla dedikerar våra liv till musiken. Det är inte vår musik, det är allas. Det är inte vår orkester, det är allas. Vi lär oss av varandra.

 

Orkestern som sköter sig själv

Skallsjö Sommarorkester är en ungdomsorkester bestående av några av de bästa unga stråkmusikerna i Sverige. Skallsjö Sommarorkester är en ungdomsorkester där medlemmarna gör allt själva på eget initiativ och helt utan vinster. Detta sker dessutom under sommarlovet då man ju vill lägga sin lediga tid på det man älskar mest. I vårt fall – musik!

 

Låt oss hjälpa dig att skapa sommarkänslan

Ordet sommar står för värme, glädje och nya möjligheter och är något som gör oss unika i den oändliga mängden ensembler som kallar sig kammarorkester.

 

Orkestern som turnérar

Skallsjö sommarorkester är en stråkorkester som grundades år 2013 av Carl Vallin och Gustav Wetterbrandt, och arbetar i projektform i huvudsak under sommaren. Premiärkonserten genomfördes i Skallsjö kyrka den 3 juli 2013. En mycket bred repertoar presenteras inför varje projekt och 2018 bestod den av verk av bl.a. Grieg, Tjajkovskij och Britten.

 

Medlemmar

Medlemmar 2018

Medlemmar 2013–2017

 

© 2019 Skallsjö sommarorkester | Kontakta oss | Facebook